Јутрос  је у Београду у 65. години живота преминуо Драган Павловић Павке, дугогодишњи играч, тренер и први човек кошаркашког клуба Радивој Кораћ.

Играчку каријеру започео је у млађим категоријама КК Партизан и био запажен као перспективан и талентован играч. Због обавеза на факултету спортску каријеру је запоставио и читав играчки период провео је у београдским клубовима КК Победа где је био и оснивач клуба и КК Радивој Кораћ у период од 1974. до 1980. године. По завршетку играчке каријере наставио да се бави тренерским послом. Са Кораћем је Павке осамдесетих година из сезоне у сезону бележио одличне резултате и уводио клуб из ранга у ранг такмичења, створивши екипу за респект, која је дуго година била члан међурегионалне лиге Србије. Касније, почетком деведесетих, са екипом Беобанка прошао је два ранга и увео клуб у савезни ниво такмичења.

Вечити заљубљеник у кошарку је после неколико година паузе, нашао нови мотив и енергију. Уз синове Милоша и Уроша који су били играчи млађих категорија клуба поново се 2005. године укључио у рад мушке екипе да би од 2006.године од пионирске екипе ЖКК Радивој Кораћ створио шампионски тим. На челу са Павкетом, прво као Спортским директором  а касније  и председником  клуба,  Кораћ је у сезони 2013/2014 године остварио историјски успех и дошао до освајања три титуле: Шампиона Међународне женске регионалне лиге,  првака Србије и победника Купа Милан Цига Васојевић.

Кошаркашки савез Београда му је 2015. године доделио признање за развој кошаркашког спорта.

Испраћај за кремацију ће се обавити у суботу, 23. фебруара 2019. године у 17.00 часова на Новом гробљу у Београду. Опело почиње у 16.30.