O nama

Ženski košarkaški klub Radivoj Korać je osnovan 1972. godine kao ametarska sekcija pri muškom klubu. ŽKK Radivoj Korać od osnivanja svoj rad zasniva na sledećim principima:
1. Podrška kultu porodice
2. Zdravlje igračica
3. Uspehu u školi
4. Sportskom rezult

Sa igračicama rade najkvalitetniji sportski stručnjaci treneri, kondicioni treneri, fizioterapeuti a njihovo angažovanje u reprezentativnim selekcijama Srbije je potvrda dobrog kvaliteta.
Treninzi se održavaju u najkvalitetnijim objektima prikladnim za određene takmičarske kategorije. Početkom devedestih godina sa generacijom devojčica rođenih 1983. godine i trenerm Božom Mitrovićem juniorska ekipa Radivoja Koraća bila je šampion Jugoslavije.

Dobre rezultate klub počinje da beleži od 2006. godine. Od 2005. godine klub se takmiči u seniorskoj konkurenciji, U sezoni 2006/07 klub je u Prvoj B ligi osvojio peto mesto, a sledeće sezone se plasirao u najviši rang. U prvoj sezoni u Prvoj ligi Srbije Radivoj Korać je završio na deobi šestog mesta. Naredne sezone Radivoj Korać je završio na trećem mestu i plasirao se u plej-of, gde mu je u četvrtfinalu protivnik bila Crvena zvezda. Košarkašice Koraća su trijumfovale sa 2-1 u pobedama, a u polufinalu ih je čekao branilac titule Hemofarm. Vrščanke su bile bolje i trijumfovale su sa 2:0 u pobedama

naša istorija

U sezoni 2011/12 seniorska ekipa je napravila korak napred u regionalnoj ligi osvajanjem petog mesta, a prvi put su igrali i finale Kupa Milan Ciga Vasojević gde su poražene od Hemofarma sa 67:53. Kao učesnik regionalne liga plasirale su se direktno u četvrtfinale plej-ofa gde su u polufinalu eliminisane od Vojvodine.

U sezoni 2012/13 prvi put su zaigrali u plej-ofu regonalne lige nakon što su osvojili drugo mesto u regularnom delu takmičenja. Na fajnal foru u Novom Sadu, u polufinalu su savladali mađarski Pečuj sa 68:43, ali su u finalu izgubili od Partizana. U Kupu Milan Ciga Vasojević u Lazarevcu su ponovili uspeh od prošle godine, a u finalu je ponovo bio bolji od njih Partizan. Kao učesnik regionalne liga plasirale su se direktno u četvrtfinale plej-ofa Košarkaške lige Srbije gde su sa 2:0 u pobedama bile bolje od kragujevačkog Radničkog. U polufinalu su se revanširale košarkašicama Vojvodine, ali su po treći put u sezoni, u finalu nekog takmičenja bile lošije od Partizana.

Sezona 2013/14 je najuspešnija u istoriji kluba. Na fajnal foru regionalne lige u Podgorici u finalu nakon tri produžetka pobeđena je Crvena zvezdua sa 87:83 i osvojen je prvi seniorski trofej u istoriji. Drugi trofej je osvojen dve nedelje kasnije kada su trećem uzastopnom finalu kupa MCV trijumfovali nad Partizanom sa 90:64. Treći trofej u sezoni osvojen je u Prvenstvu Srbije kada su rezultatom 3:1 u finalnoj seriji savladali Crvenu zvezdu.

I naredne dve sezone 2014/15 i 2015/16 Radivoj Korać osvaja Prvenstvo Srbije, pri tom igra i u finalu kupa Milan Ciga Vasojević i na Fajnal foru Jadranske lige.