CRVENA ZVEZDA ODNELA BODOVE IZ ŽUĆKOVE AVLIJE !!!

vesti

Ekipa Crvene Zvezde je nanela prvi poraz našim košarkašicama pošto je u sedmom kolu Prve ženske lige Srbije slavila rezultatom 86:75 (30:20, 18:20, 17:18, 21:17) .

Gostujuća ekipa je u meč ušla sa znatno većom željom i energijom. Oni su serijom od 12:0, već u šestom minutu poveli sa 17:4. Svaki put kada bi naša ekipa pokušala da izjednači rezultat, ekipa Zvezde je odgovarala novom serijom poena. Naše devojke su u nekoliko navrata prilazile na pet poena zaostatka, ali sigurna ekipa gostiju nije dozvoljavala preokret.
Katanić i Naumčev su bile najefikasnije u pobedničkom timu sa po 23 poena, a sa svojih 22 pratila ih je Maša Janković. U ekipi domaćina Mitrović je postigla 15 poena, Vukosavljević 14, Selaković 13, Stojiljković 12 i Haines 11 poena.

Trener Zoran Akanović je bio kratak i jasan : „ Čestitao bih ekipi Crvene Zvezde na zasluženoj pobedi. Prikazali su veću želju i energiju od nas. Sledeća utakmica je već za tri dana, moramo da dignemo glave i da se što pre vratimo na pravi kolosek! “ .

Tina Selaković je nakon meča izjavila : „ Loše smo ušli u utakmicu. Jako nervozno, što nas je kansije koštalo pobede. Čestitala bih ekipi Crvene Zvezde na fer igri i pobedi, a mojoj ekipi na borbi. Nadam se da ćemo izvući pouku iz ove utakmice i u nastavku sezone pokazati da smo pravi tim za velike rezultate. “ .

Trener Crvene Zvezde, Dragan Vuković, bio je i više nego zadovoljan : „ Ovo je možda najteža utakmica u sezoni za nas. Ja smatram Korać jednim od favorita i najboljih ekipa u ligi, a gostovanje njima je stvarno teška utakmica. Bilo je fizički jako zahtevno, ali uspeli smo da izdržimo do kraja, imali smo sve vreme utakmicu pod kontrolom. Čestitam ekipi Koraća na dobro prikazanoj igri i želim im sreću u nastavku sezone! “.

Nevena Naumčev nakon meča je izjavila : „ Prvo bih čestitala protivničkoj ekipi na fer i korektnoj igri, a mojoj ekipi na pobedi. Bila je veoma teška utakmica. Idemo u dalje pobede! “.

U narednom kolu našu ekipu očekuje još jedan gradski derbi protiv Partizana , dok ekipa Crvene Zvezde dočekuje Vojvodinu 021.