PROMENA NA ČELU KORAĆA, ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA KLUBA!

vesti

17.09.2020 GODINE održana je izborna Skupština ženskog košarkaškog kluba Radivoj Korać.

Skupštini su prisustvovali članovi Skupštine, članovi nadzornog odbora kao, članovi upravnog odbora kluba, kao i novi predloženi članovi navedenih tela.

Skupštinom je predsedavao shodno članu 48 Statuta kluba predsednik kluba Milan Tasić.

Skupština kluba razrešila je članove Skupštine koji više nisu članovi kluba, dok je jednoglasno na predlog Predsednika kluba doneta odluka o novim članovima Skupštine.

Usled zdravstvenih problema, i nemogućnosti da se zbog drugih obaveza u potpunosti posveti klubu, Predsednik kluba Milan Tasić izložio je razloge zbog kojih nije u mogućnosti da klubu obezbedi finansijsku stabilnost koja je neophodna za funkcionisanje kluba, te je na osnovu tih razloga podneo zahtev za razrešenje sa dužnosti Predsednika kluba. Izborna komisija uvažila je navedene razloge i donela odluku o razrešenju.

Na predlog Predsednika kluba Milana Tasića pred izbornu komisiju na glasanje je stavljen predlog da se za zakonskog zastupnika kluba i Predsednika ŽKK Radivoj Korać izabere dosadašnji direktor kluba Petar Bulatović koji je svojim radom, zalaganjem pokazao da navedenu ulogu može obavljati na kvalitetan način u godinama ispred nas.

Jednoglasnom odlukom predlog je usvojen i Petar Bulatović je imenovan za Predsednika kluba, Predsednika Upravnog odbora kluba i lice za zastupanje kluba za period od 17.09.2020 do 25.05.2022 godine.

Nakon donate odluke razrešeni su tadašnji članovi UO, a Petar Bulatović je pored sebe predložio i nove članove, a predlog je jednoglasno usvojen.

U nadzornom odboru kluba takodje su razreseni dotadašnji članovi kluba a imenovani novi koji će svoju funkciju obavljati do isteka mandata.

Milan Tasić ostaje uz svoj klub gde će u budućnosti obavljati posao savetnika Predsednika kluba.

Na Skupštini je naloženo da se navedena promena registruje u svim državnim institucijama i obaveste svi saradnici kluba.

U narednim danima mozete ocekivati intervju Milana Tasića i Petra Bulatovića sa planovima i ciljevima kluba u narednom periodu.