SARA LOOMIS I KORAĆ NA ZAJEDNIČKOM ZADATKU!

vesti

Sara Loomis (1997,189) I Žkk Radivoj Korać dogovorili su saradnju i igračica se ove nedelje stavila na raspolaganje treneru Zoranu Akanoviću. Po dolasku u Beograd Sara je obavila lekarske preglede kod naših prijatelja u FIZIO centru, kao i redovne preglede i testiranja u klubu i kod nadležnih zdravstvenih ustanova.

Košarkašica je diplomirala na Univerzitetu Ashland u Ohaju za koji je godinama nastupala sa puno uspeha. Za 4 godine njen Univerzitet je doživeo samo 4 poraza na 137 mečeva, a Sara je u tim godinama osvojila jednu titulu , igrala još jedno finale, a čak tri puta učestvovala na NCAA šampionatima. Učinak igračice u prethodnoj sezoni je prosečno 16,7 poena, 8,1skokova, i 2,3blokade uz odlične procente šuta.

U klubu ne kriju da će Sara biti veliko pojačanje na centarskim pozicijama, a Petar Bulatović izmedju ostalog je izjavio:

“Nakon iznenadne povrede Tijane Jelić znali smo da je veliki posao ispred nas, da u razumnom roku, pronađemo igračicu koja će svojim kvalitetom ali i odnosom prema košarci predstavljati dobro rešenje na centarskim pozicijama kluba. Nedavno smo imali promociju prve Amerikanke u istorije kluba, a sada nam se pridružila i Sara što samo pokazuje da Korać želi da ostane u vrhu domaće košarke i ove sezone. Prvi utisci su odlični, u Sari sam prepoznao profesionalca i sportistu vedrog duha koja će svojim stavom i ponašanje samo nadograditi trenutnu energiju naše košarkaške porodice. Igračici želim puno uspeha na početku profesionalne karijere, siguran sam da će Srbija biti odličan izbor za nju u ovom trenutku. Bićemo dobri domaćini kao i do sada i našu zemlju i kulturu predstaviti na pravi način.”

Sara je bila izuzetno uzbudjena zbog novog koraka u svojoj karijeri, a za sajt kluba je kratko izjavila:

„Nakon potpisivanja mog prvog profesionalnog ugovora, preplavilo me je uzbuđenje. Zahvalna sam sto sam dobila priliku da profesionalno igram košarku u inostranstvu. Zaista sam uzbuđena sto cu ove sezone igrati za ŽKK Radivoj Korać. Kada sam prvi put stigla ovde, ceo tim, treneri, uprava kluba i navijači učinili su da se osećam veoma dobrodošlom i kao član porodice. Mogu da kažem da je ovaj tim poseban i pravi za mene. Jedva čekam da navijači dođu i bodre nas tokom utakmica. Njihova energija je sjajna. Takođe sam zahvalna sto igram za pobednički program gde svi imaju za cilj osvajanje šampionata.“